Voorkomen het maken van fouten met het gemak van de automatisering

Lars werd s ’morgens vroeg al wakker gebeld. Linda vertelde dat er een data lek was ontstaan omdat het oud personeel niet goed afgesloten was en iedereen nog bij gevoelige informatie kon. Die informatie is in verkeerde handen gevallen. Dit zal het bedrijf een flinke boete opleveren en slechte invloed op de reputatie. Doordat ze onzorgvuldig om is gegaan met informatie kunnen klanten ook vertrouwen verliezen in het bedrijf. Lars moet zo snel mogelijk een oplossing verzinnen om dit probleem in de toekomst te voorkomen. 

Met een passende Cloud based oplossing voor medewerkers is alles veilig en up-to-date op een plek

Lars is op zoek naar een oplossing die ervoor zorgt dat alle medewerkers veilig en snel bij al de benodigde applicaties voor de bijpassende functie kunnen. Bij voorkeur is dit allemaal centraal vanuit een punt waardoor hij niet meer HR hoeft te helpen bij het in- en uitstroom proces. Daarnaast wil Lars ook dat dit vlekkeloos verloopt zonder dat er fouten gemaakt kunnen worden. Hiervoor zou een geautomatiseerd systeem nodig zijn zodat er meer grip is op de toegangsrechten van medewerkers.

Na wat onderzoek te doen heeft Lars besloten om voor een Cloud oplossing te gaan. Met een Cloud oplossing kan er op ieder moment vanaf iedere locatie, dus ook thuis, veilig gewerkt worden. Met het toegangsrecht beheer van al de applicaties in een centrale plek wordt alles overzichtelijk op een rij gezet. Daardoor zal het sneller en makkelijker zijn om bestanden uit te wisselen en te communiceren. In de Cloud zijn systemen en programma’s automatisch up-to-date waardoor IT ook niet meer werk aan beheer hoeft te besteden.

Door processen te automatiseren is er minder kans op menselijke fouten en kan veel tijd worden bespaard

Dit zal voor Linda van HR ook een hoop tijd en werk schelen. Met een Cloud based service die toegang tot alle applicaties verleent hoeft Linda maar een keer alle persoonsgegevens in te vullen. Ze kan dan op de eerste werkdag de nieuwe medewerker alles direct laten zien en beter begeleiden. Daarnaast is Linda ook niet meer afhankelijk van andere afdelingen om de toegangsrechten af te stellen. In geval van nood kan er met een druk op de knop alle toegangsrechten worden ingetrokken waardoor data lekken kunnen worden voorkomen als er bijvoorbeeld een laptop met informatie wordt gestolen. Met de nieuwe service die Lars heeft gevonden kan er altijd een actueel overzicht van toegangsrechten gedownload worden om compliant aan de AVG te voldoen. Dit rapport kan tijdens een audit worden gebruikt wat het proces ook versoepelt.

Lars heeft inmiddels contact opgenomen met SynerBee die de juiste oplossing voor het bedrijf en de medewerkers biedt. Zodra de service is geïmplementeerd heeft HR een lagere werkdruk rondom het in- en uitstroom proces, IT hoeft zich er niet meer mee bezig te houden en de securityafdeling weet nu dat het goed zit.

Demo

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Meer weten over ons Cookie Statement?