Role Based Access Control

Role Based Access Control

Niet elke medewerker, externe gebruiker, beheerder of IoT device heeft dezelfde toegang tot applicaties of systemen nodig. Daarom biedt SynerBee standaard de mogelijkheid automatisch toegang op basis van een rol te verstrekken. Dit wordt Role Based Access Control (RBAC) genoemd. Zo kunnen bijvoorbeeld nieuwe medewerkers of partners snel aan de slag met de voor hun bestemde applicaties, maar ook nieuwe applicaties kunnen snel door groepen gebruikers in gebruik worden genomen. Wel zo handig. 

Bovendien kan toegang voor gebruikersgroepen op elk gewenste moment ook weer worden ingetrokken. Gebruikers hebben zo geen onnodige toegang tot applicaties. Hiermee worden potentiële veiligheidsrisico’s, onnodige (licentie / netwerk)kosten of onoverzichtelijke situaties voorkomen.

Hoe werkt het?

SynerBee biedt een bijzonder geavanceerde en gebruikersvriendelijke RBAC functionaliteit. Autorisatiebeheer en RBAC wordt vaak als complex gezien, maar met SynerBee is voor het toekennen en intrekken van autorisaties geen specialistische of technische kennis nodig. Autorisaties worden simpelweg aan de organisatiestructuur gekoppeld.

Bovendien is er een eenvoudige manier voor het creëren van specifieke autorisatiegroepen of rollen voor specifieke groepen gebruikers. Autorisaties worden namelijk aan kenmerken of attributen vanuit het HR-pakket gekoppeld. Dit werkt eenvoudig en vereist geen technische kennis.

Als deze autorisatiegroepen en rollen zijn gedefinieerd, zal SynerBee die automatisch toekennen en intrekken, zodat naast het instroom- en het uitstroomproces ook het 'doorstroom'-proces geautomatiseerd wordt. Het beheer is dan ook erg gebruikersvriendelijk en tijdbesparend. Daar komt bij dat het toekennen van toegang zorgvuldig gebeurd en de informatie veiligheid van de organisatie wordt versterkt.

SSO / MFA SSO / MFA

SSO / MFA

Met ‘Single Sign On’ en ‘Multi Factor Authenticatie’. Kan een gebruiker in één keer overal veilig inloggen. 

Provisioning Provisioning

Provisioning

Het proces van gebruikersregistratie en toegangsmanagement geautomatiseerd.

Rapporten & meldingen Rapporten & meldingen

Rapporten & meldingen

Direct centraal inzicht in de meest relevante statistieken en meldingen. 

Demo

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website. Meer weten over ons Cookie Statement?